Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Пуер - спадок китайської давнини

Китайські традиції безпосередньо пов'язані з чаюванням. Сучасне покоління змогло переконатися в ефективності та корисності багатьох сортів чаю з Китаю, включаючи пуер. Колірна гама листя зіграла свою роль, тому нинішнє суспільство часто називає його зеленим. Це один із найбільш загадкових та містичних сортів чаю, про нього складено безліч легенд, про кількість корисних властивостей сперечаються безліч поколінь поспіль. Пуер і сьогодні заварюють у багатьох країнах світу, що є головним доказом ефективності. Цілі застосування, способи заварювання його дуже різні, залежать від мотивації та бажаного кінцевого результату.

Існує безліч легенд про чайні зелені листочки. Згідно з однією з них, у 3 столітті відомий полководець зі своїм воском перетинав Юньнань. На гірських вершинах, де росли чайні плантації, керівник збирав листя, яким надалі після заварювання лікував поранених солдатів. Замість дару природи полководець залишав на горі особисті речі. У майбутньому на шести горах місцеві жителі виявили сумку, злиток, котел та іншу військову атрибутику. Ці гірські вершини до сьогодні вважаються найбільшими, і саме тут збирають високоякісний пуер.

Корисні властивості зеленого пуеру

Збір зеленого листя – особлива технологія. Зривають листочок, залазячи на дерево, при цьому важливо не пошкодити держак. Далі чай відправляють на завод, де виробляється технологічний процес тиском, підсмажуванням та сминанням. Після невеликого відпочинку отримане листя називають Шен Пуер. Виробництво також включає пресування, яке можливе за кілька тижнів.

Цей чай – джерело корисних властивостей, до яких можна віднести:

  • підбадьорливий ефект, чому сприяє теїн, аналог кофеїну;
  • нормалізація тиску завдяки м'якому впливу на серцево-судинну систему теїну;
  • покращення травлення та роботи печінки, що відбувається шляхом насичення організму вітамінами групи В, особливо корисно заварювати чай після масштабних застіль із переважанням жирної їжі;
  • надання антиоксидантної дії, сприятливого впливу на шкіру, здатність збереження молодості, завдяки вітамінному комплексу Е і С, що входить до складу.

На смакові якості та ефективність впливають багато факторів, включаючи циркуляцію повітря, температуру, вологість. При неналежному повітрообміні є ймовірність появи шкідливих бактерій. Чайні мікроорганізми розмножуються при температурному режимі від 20 до 30 градусів за Цельсієм. Низька та висока вологість перешкоджають збереженню якості чаю. При зберіганні потрібно уникати закритої тари, знаходження поруч продуктів, що надто пахнуть. Також слід забезпечити оптимальну вологість у приміщенні.

Як заварювати зелений пуер?

На смакові якості та корисні властивості впливає заварювання. Головні вимоги для смачного пуеру:

  • чайник - краще віддати перевагу фарфоровому, фаянсовому, скляному варіанту;
  • температурний режим води - підійде максимально гарячий варіант;
  • час настою – до 5 хвилин;
  • чашка – згідно з китайськими традиціями, найкраще розкриваються смакові якості, якщо пити чай із піал.

Всі корисні та смакові властивості також безпосередньо залежать від якості води. Для заварки ідеально підійде очищена фільтром або іншими системами очищення Н2О з температурою 90-95 градусів за Цельсієм.

Купити надійну та ефективну очисну систему, фільтри для домашнього та громадського користування, як Аквафор Фаворит, можна за кілька кліків на сайті компанії AKVO. Каталог складається з товарів від найкращих брендів, тому ціна повністю відповідає якості.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 04.06.2021 р.
Ви можете замовити