Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Цікаві факти про воду

Загадкові та дивовижні факти про воду та її вплив на організм людини

Хімічна формула води є сполукою атома кисню з двома атомами водню. Завдяки цьому з'єднанню на планеті Земля змогли з'явитися живі істоти. Кожна тварина або рослина тією чи іншою мірою складається з цієї речовини і має підтримувати її баланс, інакше їй гарантована смерть від зневоднення. Цікавий факт, що для повноцінної життєдіяльності організму людини щорічно потрібна тисяча літрів питної води, звичайно, цей показник менший у молодших школярів і зовсім маленьких дітей.

На перший погляд може здатися, що чого, чого, але пиття на нашій планеті вистачить усім, адже на сушу припадає лише тридцять відсотків поверхні Землі, але наукові факти говорять про протилежне: близько 97% води, що міститься на нашій планеті, є солоною, а з 3% прісної лише один відсоток придатний для пиття.

Забруднені рідини в жодному разі не можна давати дітям, та й у дорослих вони можуть викликати проблеми зі здоров'ям, тому все більше людей встановлюють у своїх будинках фільтри додаткового очищення. Але про воду є не лише сумна інформація, про неї знайдеться 5, 10 і навіть 15 цікавих фактів, розглянемо деякі з них.

Найцікавіші, незвичайні та забавні факти про воду

Добре знайома всім чашка кави, саме з неї більшість українців починає свій день, проте мало хто замислюється над тим, що в ній двісті літрів рідини, не буквально звичайно. Стільки прісної води потрібно для того, щоб кавове дерево виростило зерна, з яких приготовлена ​​порція цього напою, а якщо ви п'єте його з тостом, то сміливо додайте ще 50 літрів. Найвологолюбніша сільськогосподарська рослина - рис, на його кілограм піде чотири тонни.

Жодна речовина на планеті не може похвалитися тим, що на честь неї було встановлено Організацією Об'єднаних Націй міжнародне свято, а водні ресурси можуть, це 22 березня. Згідно з проведеними ЮНЕСКО дослідженнями, в яких брали участь 122 держави, найчистіші водні джерела опинилися у Фінляндії.

Багато хто знає, що вода має три агрегатні стани: рідке, тверде і газоподібне, воно безпосередньо залежить від температури навколишнього середовища. Відповідно до існуючих законів фізики холодна рідина повинна швидше перетворитися на лід ніж гаряча, але ні, найшвидше це робить окріп і вчені досі це не можуть пояснити. Крім цього всім відомо, що перехід у твердий агрегатний стан (лід) здійснюється за температури нуль градусів Цельсія, але це не стосується повністю очищеної рідини (дистильованої), вона замерзне при -42 градусів.

Здоровий спосіб життя – модний тренд останнього десятиліття у всьому світі. Багато людей почали правильно харчуватися та займатися спортом, уважно стежать за своєю вагою. Як це не дивно, але чиста вода допоможе схуднути, достатньо випити склянку перед кожним прийомом їжі і ваш апетит значно зменшиться. Їй варто замінити всі напої під час суворої дієти, тому що солодкі та солоні напої пробуджують апетит, головне не забувати, що вона має бути чистою.

Чи достатньо чиста бутильована вода?

На жаль, на українському ринку досить багато недобросовісних виробників, які під виглядом чистого продукту продають сумнівну рідину невідомого складу. Згідно з численними тестуваннями таких в Україні не менше 25%, тобто кожен четвертий сулій наповнений потенційно небезпечною для здоров'я жижею. Зберегти здоров'я та отримати можливість щодня насолоджуватися смаком чистої води допоможе встановлений фільтр. Вибрати та встановити потрібний фільтр з урахуванням показників якості вашої води допоможе компанія AKVO.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 03.11.2021 р.
Ви можете замовити