Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Що таке грунтові води?

Третина світового запасу прісної води міститься у підземних водах, що справді чимало. Вони є основним джерелом прісної води для застосування в сільському господарстві, харчовій та інших промисловостях. Підземні води відіграють найважливішу роль для довкілля, рослин, тварин, поповнюючи озера та річки, особливо у місяці з відсутністю опадів. У багатьох місцевостях підземні джерела використовують для побутового користування, забезпечуючи людей питною водою. Залежно від умов залягання, розрізняють три типи підземних вод: ґрунтові, ґрунтові, міжпластові (артезіанські). Між ними знаходяться шари водопроникних та герметичних порід – пісок, гравій та інші.

Як правило, перші п'ять метрів – верхівка, що збирається з опадів, що тече до місцевих водойм. Вміст забруднень у такій воді є досить різноманітним: нітрати, фосфати, пестициди, важкі метали, тому вона непридатна для пиття та приготування їжі. Нижче на глибині 5-30 метрів поширені грунтові води, рівень яких залежить від типу місцевості, сезону, клімату. Іноді вони виходять поверхню як джерел. Підземні міжпластові води є чистим джерелом питної води, чим і користуються власники заміських будинків, дачних ділянок, сільськогосподарських угідь. Чим глибша вода, тим вона чистіша.

Що впливає на якість ґрунтових вод із свердловин?

Відсутність постійного водопостачання вирішується свердловинами, які забезпечують доступ до побутової або питної води. Криниці – найекономніший варіант для отримання води, проте такий спосіб не надто зручний для побутових умов. Отвір із укріпленими стінками встановлюється на глибину 10-30 метрів. Абіссінська криниця – конструкція, яку встановлюють навіть у приміщеннях. Найпоширеніший вид свердловини – водозабірна. Глибина її може досягати до 50 метрів, що є добрим показником для отримання якісної питної води. Глибина артезіанських свердловин складає від 100 до 1000 метрів. Це найкраще джерело отримання найчистішої води. Однак для отримання такого джерела води існує низка труднощів: складнощі з оформленням дозволу на буріння, відсутність артезіанських вод у деяких місцевостях, а також висока вартість такого обладнання найчастіше зупиняють від бажання встановлення такого обладнання.

Грунтові води мають збалансований склад, до якого входять концентрації іонів калію, магнію, хлоридів, карбонатів та інших корисних мінеральних речовин. Водночас досить часто вода містить надлишок заліза, марганцю, сірководню. Причини появи нерозчинних забруднень можуть бути різними:

  • недостатньо глибока свердловина;
  • порушення процесу буріння;
  • фактор техногенного характеру.

У будь-якому випадку після встановлення свердловин воду потрібно перевірити, бажано лабораторним способом. Таку послугу можна замовити у компанії AKVO. Розгорнутий аналіз покаже зміст основних хімічних компонентів. У разі невідповідності нормам наші фахівці порадять відповідний водоочисний фільтр.

Якість товарів від AKVO індивідуальна під кожного клієнта

Найчастіше вода зі свердловин має підвищену жорсткість, у ній містяться домішки сірководню, шкідливих солей, інших домішок. На основі результатів лабораторного аналізу ми запропонуємо найкращий водоочисник від надійного виробника. У нашому каталозі великий вибір пом'якшувачів, знезалізнювачів, вугільних колон, фільтрів грубої та тонкої очистки (Ecosoft, Aquafilter, Аквафор, BWT), інших товарів для якісного очищення води від шкідливих для здоров'я домішок. Ми також пропонуємо послуги з монтажу, сервісу, ремонту систем водоочищення. Доставка товарів здійснюється по всій Україні у найкоротші терміни.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 13.10.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити