Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Артезіанська вода

АРТЕЗІАНСЬКА ВОДА

Без рідини не обходиться жодна жива істота на планеті, але для людей особливо важливо пити якщо не корисну, то, як мінімум, чисту воду. З урахуванням того, що останнім часом якість природних питних джерел і води, поставляється водопровідними системами залишає бажати кращого, люди все частіше вдаються до самостійних методів очищення: одні кип'ятять воду, інші — відстоюють, треті — використовують фільтри (як елементарні — типу глека, так і проточні, як, наприклад, Aquafilter FP3-K1N і потужні зворотноосмотичні системи). Але є й інше джерело — артезіанська вода, про користь і переваги якої сьогодні точиться чимало дискусій.

ЩО ТАКЕ АРТЕЗІАНСЬКА ВОДА І НАСКІЛЬКИ ВОНА КОРИСНА?

Артезіанські води — ресурси, які залягають на глибині від 100 метрів до 1 кілометра. Перевага таких глибинних джерел полягає в тому, що вони не контактують з грунтовими водними запасами і поверхнею землі, тому практично не забруднюються. Вода є найбільш чистою в порівнянні з будь-якими іншими наземними джерелами. Але це зовсім не означає, що вона придатна для пиття без попередньої фільтрації. Після того, як пробурена свердловина, Н2О беруть на пробу, проводять складні аналізи і підбирають відповідну фільтруючу установку.

Для отримання дійсно артезіанської води необхідне дотримання особливих правил. Геологічні умови залягання ресурсу такі, що повинні бути присутніми два глиняних водонепроникних пласта з водним прошарком і два водоносних пласта з піску і вапняку. Глибина залягання повинна бути не менше сотні метрів, але частіше складає 200 метрів і більше. Хімічний склад дійсно відрізняється від поверхневої своєю чистотою і наявністю корисних елементів, таких як кальцій, залізо та ін. Незважаючи на те, що медики розхвалюють такий ресурс, фільтруючі установки типу системи зворотного осмосу Atlas Filtri OASIS DP-F Sanic Pump все одно необхідно встановлювати, оскільки в рідині присутні важкі домішки.

В цілому, до позитивних властивостей очищеної артезіанської води відносяться:

  • хороші смакові властивості, обумовлені відсутністю органічних речовин;
  • зміцнення кісткової системи;
  • нормалізація кислотно-лужного балансу.

У той же час, безпосередньо для пиття її використовувати не можна, так як підвищений вміст солей, магнію і фтору, за рахунок чого вода вважається досить жорсткою, тому необхідна установка фільтра з зм'якшуючим елементом, який зменшить вміст солей жорсткості, як, наприклад, 6-ти ступінчастий фільтр Ecosoft Absolute Mo650Meco з мінералізатором. Після такого фільтра склад Н2О стає оптимально збалансованим. Отримати скважинну воду може будь-хто, так як діапазон цін на установки Ecosoft, Aquafilter, Atlas Filtri, Аквафор та ін. представлені в широкому діапазоні.

ЧИ можна ОТРИМАТИ артезіанську воду?

Перший, найбільш простий спосіб отримати артезіанську воду — це купувати її в бутильованому вигляді в магазині. Такий варіант є чи не єдиним для міських жителів. Однак потрібно уважно підходити до питання вибору і пам'ятати про те, що такий ресурс повинен бути видобутий з глибини не менше 100 метрів, про що свідчить напис на етикетці. Ще одним варіантом для жителів квартир є установка фільтра з мінералізатором, як, наприклад, модель Leader Standart RO-6 Silver Series з наносрібла.

Другий спосіб підходить для тих, кому пощастило мати власну свердловину. У такому випадку досить правильно підібрати насосні установки. Сучасні виробники пропонують великий вибір різноманітних систем з великим розкидом цін. Можна вибрати як відносно недороге ефективне обладнання, типу Platinum Wasser Ultra8, так і дорожчу потужну систему зворотного осмосу Bluefilters New Line Ro-8 з модулем «жива вода».

Самостійно підібрати кращий варіант очисного обладнання досить складно, тому сміливо звертайтеся в компанію AKVO, яка є лідером в Україні з продажу, встановлення та обслуговування фільтрів. У нас є власна лабораторія, де фахівці в короткий час проведуть дослідження води, підберуть найкращі варіанти фільтруючих систем і забезпечать професійну установку.

Підводячи підсумок, можна сказати, що артезіанська вода є на сьогоднішній день найбільш безпечною і корисною для здоров'я. Вона має багато плюсів, а мінуси можна усунути установкою якісного фільтра.

Автор: Олександр Трофімов
Ви можете замовити