Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Збір дощової води: плюси та мінуси

"Збір дощової води" - це просто збирання та використання дощової води як спосіб збереження ресурсів. Деякі люди використовують дощову воду для поливу рослин, збирання, купання та навіть пиття. Як і будь-який процес очищення води, життєво важливо, щоб система збору дощової води була правильно спроектована та ефективно обслуговувалась, щоб не ставити під загрозу якість води.

Але варто зазначити, що наше законодавство не передбачає обмежень щодо збирання дощової води та за правильної побудови процесу водоочищення такої води, ви можете суттєво економити.

Деякі люди мають бочки для дощової води ємністю до 100 літрів, розташовані біля кількох водостічних труб. Їх зазвичай використовують для поливу квітів, рослин та садів. Інші можуть мати резервуари з великою ємністю, які можна закопувати у землю. Цей тип збору дощової води зазвичай використовується для використання дощової води у всьому будинку в побутових умовах.

У більшості куточків нашої країни використання дощових бочок не потребує додаткових навичок, але для цистерн може знадобитися професійний інженер або сантехнік для проектування системи, що забезпечує правильний збір та фільтрацію води для використання навіть у побутових цілях. Будьте впевнені і виявите належну обачність, перш ніж копати, тому що від цього залежить розтрати вашого бюджету.

Ви коли-небудь помічали, яким чистим повітря пахне після дощу? Дощова вода насправді миє та очищає повітря від забруднень. Хоча дощ дійсно видаляє забруднення з повітря, він може створити ще одну проблему для використання дощової води: дощ також змиває різні типи забруднень у воду, яку ви збираєте (наприклад, пташиний послід з даху може опинитися в бочці або резервуарі з водою). Дощова вода також може переносити бактерії, паразити, віруси та хімічні речовини, які можуть викликати у вас захворювання, а сама дощова вода пов'язана з різними спалахами захворювань, що передаються через воду у всьому світі.

Ризик того, що хтось занедужає від дощової води, сильно відрізнятиметься в залежності від вашого розташування і того, для чого ви використовуєте дощову воду. Необхідно буде враховувати, як часто йдуть дощі, відмінності у сезонах і як ви збираєте та зберігаєте дощову воду. Пил, дим, вуглекислий газ та частинки з повітря можуть забруднити дощову воду ще до того, як вона потрапить на дах. Покрівельні матеріали, жолоби, труби та матеріали для зберігання можуть містити у воді шкідливі речовини, такі як мідь, азбест та свинець. Бруд та мікроби можуть потрапити до зібраної дощової води з даху, особливо коли дощ слідує за кількома днями сухої погоди.

Стан дощової води в Україні

На превеликий жаль, у нашій країні екологія, м'яко кажучи, далека від досконалості, тому з дощем на землю опадають не лише вода, а й різні забруднення: хімічні речовини, пил, пісок, різні кислоти (азотна, сульфатна та сірчана). Крім цього, навіть звичайний дощ змиває пил, смоли та інші забруднення з різних поверхонь, наприклад, дахів. Щоб знизити ризик захворювань, використовуйте дощову воду тільки для таких цілей, як полив рослин, які ви не їсте, або прання предметів, які не використовуються для приготування їжі або їжі. Не використовуйте дощову воду для пиття, приготування їжі, чищення зубів, ополіскування або поливу рослин, які ви збираєтесь з'їсти. На жаль, це не ідеальний світ, і іноді збирання дощової води може бути єдиним варіантом водопостачання.

Але не варто турбуватися заздалегідь! У нас є технологія очищення дощової води, яка робить її абсолютно безпечною та вільною від пташиного посліду, хімікатів, бактерій, свинцю, міді, найпростіших та цист, але такі системи мають розроблятися професіоналами, знайомими з усіма питаннями очищення дощової води. збирання дощової води.

Деякі люди переносять забруднення у воді краще, ніж інші. Немовлята, люди похилого віку, люди з ослабленим імунітетом і люди з аутизмом часто відчувають труднощі з цим, оскільки їхні шлунки не виробляють стільки кислоти, як інші люди. Тому навіть не варто навіть замислюватися про використання дощової води в питних цілях: це марна трата коштів і величезний ризик.

Кожен випадок унікальний

  • Якість води варіюється.
  • Матеріали покрівлі різняться.
  • Пташиний послід відрізняється (дійсно).
  • У деяких районах доводиться мати справу з екскрементами кажанів.
  • Вентиляційні, дренажні та інші сполучні труби повинні мати сітки, що запобігають попаданню в систему комах, павуків, змій, жаб та інших організмів.
  • У деяких випадках водорості можуть розмножуватися і може знадобитися постійне хлорування (за допомогою ін'єкційного хімічного насоса).

Якщо вам доводиться час від часу або постійно хлорувати, переконайтеся, що ви можете правильно видалити хлор і побічні продукти дезінфекції (ППД), що утворюються, з системи водопостачання. Ці сполуки можуть бути канцерогенними, і їх необхідно видаляти за допомогою достатньої кількості вуглецю та тривалого часу контакту для повного поглинання. Зазвичай усунути ці забруднення можна за допомогою вугільної колони.

Ви також можете очищати воду від органіки за допомогою УФ лампи, вони здатні усувати стійких до хлору паразитів, таких як криптоспоридії та лямблії, а також шкідливі бактерії, таких як кишкова паличка та кишкова паличка. віруси, невидимі неозброєним оком.

Що використовувати для очищення дощової води

Як ми вже говорили раніше, в Україні використовувати дощову воду як питну вкрай не рекомендується. Для того, щоб привести таку воду до прийнятного рівня хоча б з побутовою метою, доведеться витратити не одну тисячу доларів для створення системи водоочищення, а до питного рівня потрібно витратити ще більше. З огляду на це використовувати дощову воду буде вкрай недоцільно, адже по суті очищення водопровідної або колодязної води обійдеться для вас на порядок дешевше.

Однак дощову воду можна використовувати для господарських потреб: для тварин або поливу. Але для того, щоб використовувати воду навіть для тварин, ще потрібно заздалегідь очистити, наприклад, за допомогою вугільної колони. Однак підійдуть і інші системи, як система зворотного осмосу або використання хлору (з подальшим очищенням), але знову ж таки питання в доцільності.

AKVO – ваш помічник у очищенні дощової води

Наш інтернет-магазин є офіційним партнером всіх зарубіжних і вітчизняних брендів, таких як Ecosoft, Organic, Brita, Atlas Filtri, Raifil і т.д. На нашому сайті ви можете знайти повний перелік товарів для очищення дощової води: починаючи від вугільних колон та закінчуючи ємностями для зберігання дощової води. Ми також можемо допомогти зі створенням цілісної системи очищення дощової води.

А якщо у вас виникнуть питання або труднощі з вибором - звертайтеся до наших менеджерів, ми завжди раді вам допомогти!

Автор: Ірина Кузьменко
Дата: 24.04.2024 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити