Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Що показує прилад TDS?

Багато хто переживаючи за якість води, яку вони п'ють, шукають і набувають приладів для вимірювання якості води. Однак TDS метр, не зовсім показує якість води, хоча багато хто помиляючись, саме так і думають. Але щоб зрозуміти чому це є помилкою необхідно розібратися, що показує цей прилад.

Знати якість води, яку ви п'єте важливо, але чому? Від цього залежить стан здоров'я та загальне самопочуття організму людини. Про які домішки води говорять такі забруднення? На що впливає наявність певних забруднень у воді? Деякі забруднення здатні впливати на стан шкіри та волосся, а також псувати прилади та техніку з якими контактує вода.

Що вимірює TDS-метр?

Прилад TDS вимірює кількість розчинних солей, що містить вода. Тобто вимірює жорсткість води, адже саме надмірна кількість солей робить воду жорсткою. Одиницею виміру TDS є ppm. Мг/л до ppm дорівнюють один одному, а значить 1 мг/л = 1 ppm.

TDS-метр дозволяє швидко виміряти загальну мінералізацію води практично миттєво визначаючи показники.

Покази TDS-метра та їх значення
  • Ідеальні показники TDS питної води – 0-50 ppm. Таку воду можна отримати при очищенні води зворотним осмосом або іншими видами фільтрації, а також купуючи бутильовану воду на замовлення.
  • Після очищення води вугільним фільтром показник TDS дорівнюватиме - 170 ppm. Така якість також має вода з гірських джерел, вона є прийнятною для вживання та приготування їжі.
  • Вода, що має середній рівень жорсткості, вже не радять використовувати для пиття, проте вона все ж таки використовується, показання такої води дорівнюють - 300 ppm.
  • 400 ppm - здебільшого відповідає вода з водопроводу, водойм та джерел.
  • Надмірно підвищений вміст солей у воді, що робить її дуже жорсткою, відповідає показникам - 500-500+ ppm. Такі показники є досить критичними, тому таку воду не рекомендують використовувати зовсім.

Питна вода має найнижчі показники TDS, тоді вона є ідеальною для вживання і не шкодить організму людини.

Наявність яких забруднень може визначити TDS-метр

Основними мікроелементами, що розчиняються у воді, є: солі жорсткості (Са(НСО3)2), хлорид, карбонат, сульфат, хлорид кальцію, нітрат амонію. Ці забруднення потрапляють у воду, переважно, під час якихось промислових процесів. Так хлорид кальцію використовують узимку зменшення кількості льоду на дорогах, а нітрат амонію для добрива.

При використанні TDS-метра можна виміряти загальний вміст мінералів у воді, але не хімічний склад забруднень. Прилад не покаже наявність яких забруднень є у воді. Однак це можна зробити за допомогою аналізу води. Він покаже вам рівень забруднення вашої води, завдяки чому ви будете знати з якими забрудненнями вам потрібно боротися.

За допомогою чого працює TDS-метр

Опускаючи прилад TDS у воду, у ній утворюється електромагнітне поле. Чим більші показники на дисплеї, тим більше мінералів у ній знаходиться. Мінерали добре проводять струм, тому у воді, в якій низький вміст солей, або повна їхня відсутність, показники приладу будуть дуже низькими або взагалі нульовими.

Придбати TDS-метр можна в інтернет магазині AKVO, де також представлений широкий вибір інших товарів для очищення та перевірки якості води: магістральні фільтри, системи зворотного осмосу, ультрафіолетові лампи, озонатори, системи колонного та кабінетного типу та багато іншого обладнання для очищення води.

AKVO – завжди вам раді!

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 12.03.2024 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити