Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Як зробити вдома прозорий та красивий лід?

У літню спеку, коли так хочеться пити прохолодні напої, або напередодні домашньої вечірки, на яку плануєте подати коньяк, віскі, шампанське та вино у гарних келихах із кубиками льоду, виникає питання як правильно зробити вдома лід своїми руками. На перший погляд, все досить просто. Однак результат часто не відповідає очікуванню, адже замість прозорих, сяючих крижинок виходять кубики замерзлої води каламутно-білого кольору, які мають запах хлорки, які, танучи, дуже часто псують смак напоїв.

Чому ж домашній лід не виходить прозорим? Багато хто думає, що вся справа в холодильнику, адже в закладах харчування, щоб зробити лід, використовують спеціальні льодогенератори, але насправді причина криється у складі води. Ні для кого не секрет, що у водопровідній воді міститься безліч газів, мінералів, солей, хлору, пестицидів, нафтохімічних речовин, до того ж вона забруднена всіляким сміттям (пісок, мул, іржа). Всі ці складові води формують у крижинках бульбашки та більш об'ємні кристали. Тому, щоб приготувати багато гарного, прозорого льоду, необхідно використовувати лише очищену воду невисокої жорсткості. Якщо дотримуватися ряду нескладних правил, ви навчитеся робити лід, який буде не тільки прозорий, безбарвний і несмачний, він і повільно танутиме.

Рецепт: як швидко зробити вдома багато кубиків льоду у звичайній морозилці

Щоб крижинки дійсно вийшли ідеальними, перед заморожуванням дуже важливо перевірити, щоб морозильна камера та форми для льоду не мали сторонніх запахів, які можуть негативно позначитися на кінцевому результаті. При цьому дуже важливо пам'ятати, що не можна заморожувати кригу у відсіку, де зберігаються сирі м'ясо чи риба. Якщо необхідно швидко заморозити воду, щоб отримати багато льоду, проведіть наступні маніпуляції:

  • воду необхідно ретельно очистити, якщо у вас є система зворотного осмосу, яка дозволяє якісно видалити всі мінерали та солі, то лід вийде максимально прозорим;
  • Заздалегідь підготовлену воду необхідно довести до кипіння, бажано використовувати для цього не алюмінієву ємність, потім накрити кришкою почекати, поки вода охолоне і знову закип'ятити. Накрити кришкою та охолодити до кімнатної температури. Якщо формочки дозволяють не чекати повного остигання, а залити гарячу воду. Така процедура дозволить позбутися газів та кисню, розчинених у воді;
  • охолодженою/гарячою водою залити спеціальні форми, обтягнути їх харчовою плівкою (на гарячу воду плівку не використовувати) і помістити в морозилку.

Час заморозки безпосередньо залежатиме від температури в морозильній камері і обсягу використовуваних форм. Перевірити ступінь заморозки легко – якщо в центрі кубика льоду видно міхур, то він ще не готовий.

Якщо ви не поспішайте і є бажання трохи заморочитися при заморожуванні води, то в домашніх умовах можна зробити лід ідеально прозорим, який точно не матиме всередині бульбашок. Для цього заповнювати форми водою слід у три етапи: на дно, до середини і до краю, при цьому кожен шар повинен повністю замерзнути. Існує ще один спосіб - повільна заморозка, у цьому випадку заморожувати лід доведеться протягом доби при температурі -1°С. До речі, кубики льоду, заморожені в домашніх умовах, не мають терміну придатності.

Якщо за вашим задумом, ви хочете подавати коктейлі, в які потрібний дрібний лід, зробити його досить просто. Можна скласти отримані кубики в міцний пакет (тканину краще не використовувати, інакше можуть потрапити ниточки) і акуратно розкришити лід тупим предметом, наприклад, качалкою. За наявності кухонного комбайна можна подрібнити крижинки в ньому, встановивши режим пульсації.

Де в Україні можна купити якісні водоочисні системи?

На сайті akvo.com.ua представлений великий асортимент обладнання для ефективної та якісної фільтрації та очищення води від усіх типів забруднювачів, замовити яке можна з доставкою до всіх міст України (Харків, Одеса, Дніпро). Наші співробітники пройшли спеціальне навчання, тому допоможуть підібрати фільтри для ідеального очищення води в побутових приміщеннях, як Pallas Enjoy Slim 400. про фільтри для води. Окрім продажів, ми надаємо послуги з обслуговування, тому можемо запропонувати безкоштовний виїзд інженера, який здійснить аналіз води, порадить відповідну вам систему і, при необхідності, здійснить установку фільтруючої системи.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 06.05.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити