Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Хімічний склад водопровідної води

Водопровідна вода у крані за своїм хімічним складом на сьогоднішній день не відповідає повною мірою вимогам до чистоти та безпеки. Незважаючи на те, що ресурс проходить багатоетапне очищення за особливою технологією, до споживача він надходить у дуже непридатному для споживання стані. Причини в тому, що обладнання станцій водопідготовки давно застаріло, як, власне, і водопровідні комунікації, внутрішня поверхня яких покрита різноманітними нальотами та біологічними обростаннями.

Хлор, який додають при очищенні як знезаражувач, окислює ці речовини, в результаті чого в ресурс потрапляють вже продукти взаємодії. Адже здоров'я людини безпосередньо залежить від якості питної води, тому важливо знати, яким має бути її склад, що відповідає санітарним нормам.

Хімічний склад води з-під крана: найпоширеніші речовини

Хімічний склад питної води, що надходить із централізованої системи водопостачання, може відрізнятися в різних населених пунктах через використання різних джерел водозабору, технологій очищення, зношеності труб. Найчастіше у воді можна зустріти такі елементи:

  • солі магнію і кальцію - ці елементи проникають у ресурс ще за проходження його через грунт. Підвищена їх концентрація надає жорсткість Н2О, сприяє утворенню накипу на побутових приладах, а при постійному вживанні людиною може призвести до утворення каміння у нирках;
  • фтор - елемент, корисний для організму в певних кількостях (норма - 1,2 мг на літр), але дуже великий вміст також шкодить організму;
  • марганець - з'являється у воді як продукт життєдіяльності марганцевих бактерій і при великій концентрації може спричинити розлад ЦНС та патології печінки. Норма марганцю не повинна перевищувати 0,5 мг, у той час як нерідко його вміст досягає 2 мг;
  • солі азотної кислоти (нітрати) - потрапляють спочатку до природних водойм при використанні азотних добрив у сфері рослинництва. При вживанні людиною може призвести до захворювань крові;
  • сірководень - провокує гнильний запах, через що водопровідна вода стає неприємною при вживанні.

До речовин, які можуть виникнути після обробки, відносяться: хлор, важкі метали, механічні домішки. При великій концентрації ці речовини шкодять організму людини, побутовим приладам, сантехніці.

Як покращити хімічний склад питної води?

Для того, щоб покращити якість питного джерела, що поставляється централізованою системою водопостачання, необхідно для початку провести аналіз води, який покаже повний хімічний склад. На підставі результату слід придбати обладнання для очищення.

Сьогодні виробники пропонують величезний вибір систем водопідготовки різного призначення. Щоб очистити ресурс від механічних суспензій (іржі, піску тощо), використовують фільтри грубого очищення, які бувають сітчастими (Atoll FF06 1/2A), картриджними (Ecosoft 3/4″) або дисковими (Arkal).

Щоб знизити вміст солей кальцію та магнію у водопровідній воді, використовують спеціальні фільтри пом'якшення із завантаженнями на основі іонообмінної смоли (Atoll Premier 9S, Ecosoft FU0817 CAB DV). Фільтри-знезалізнювальні речовини таких виробників, як Ecosoft, Valtec, Organic, ефективно видаляють залізо, марганець, сірководень. Універсальною є система зворотного осмосу, яка може усунути до 99,8% всіх можливих забруднень (Aquafilter FR07JGMP, Organic Smart Osmo 8 та ін.).

Пити чи не пити воду з-під крана — вирішувати вам, але якщо ви все-таки хочете убезпечити себе та своїх близьких від можливих негативних наслідків для здоров'я, купити та встановити найкраще обладнання допоможе компанія AKVO, в інтернет-магазині якої ви знайдете безліч сучасних рішень.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 23.07.2020 р.
Ви можете замовити