Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Корозія мідних труб

У вас синювато-зелені плями на сантехнічних приладах і крихітні протікання в мідних трубах, але при цьому pH води нейтральний? Плями викликані високим вмістом міді у воді, що, як правило, викликано корозією труб, яка також призводить до витоку. Крім кислої води існує кілька умов, які можуть призвести до корозії мідних труб, хоча визначити причину не завжди легко. Сертифіковані спеціалісти з водопостачання компанії АКВО допоможуть вам визначити, чи є у вас проблема з корозією труб і як її вирішити.

Ознаки корозії мідних труб

Одним з основних симптомів корозії труб є синьо-зелені плями на раковинах, душових кабінах, кранах, зливах і інших сантехнічних приладах. Зелена корозія мідних труб викликана тим, що мідь розчиняється в трубах, а потім відкладається в іншому місці. Ви також можете виявити крихітні, точкові витоки в трубах, оскільки мідь поступово зношується.

Що викликає корозію труб?

Якщо на ваших сантехнічних приладах з'явилися ознаки корозії мідних труб, спочатку слід перевірити pH води. Вода з низьким рівнем pH, також звана кислою водою, може викликати корозію всіх типів труб. Однак якщо ви перевірили воду і pH близький до нейтрального, то, швидше за все, проблема в чомусь іншому. До поширених проблем, що викликають корозію, відносяться високий рівень розчиненого кисню (так звана киснева корозія), неправильно встановлені труби, неправильне електричне заземлення, висока швидкість потоку і велика кількість осаду у воді.

На жаль, не завжди можна визначити причину корозії водопроводу. Навіть якщо ви не впевнені в причині, є способи усунути непривабливу пляму і запобігти її повторній появі.

Небезпеки корозії мідних труб

Якщо це можливо, ви повинні спробувати визначити причину корозії ваших труб. Людині необхідна невелика кількість міді, яка є важливою живильною речовиною, але її надлишок може викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом. Тривала дія високого рівня міді може привести до пошкодження печінки або нирок. Вам слід вжити заходів, якщо аналіз виявить вміст міді більше 1,0 міліграма на літр (мг/л).

Лікування корозії

Воду, яка не є кислою, але все одно викликає появу синьо-зелених плям, не слід обробляти нейтралізатором води, так як це не вирішить проблему. У таких випадках корозія води не викликана кислотою, тому підвищення pH зазвичай нічим не допоможе. Наступний крок — перевірити, чи правильно заземлена електрична система в будинку. Неправильно заземлена система може викликати корозію труб через блукаючих струмів, як і поєднання оцинкованих і мідних труб. Надлишок флюсу або неправильне видалення задирок з мідних труб також може стати причиною появи плям і протікання. Всі ці проблеми можна вирішити і усунути.

Якщо ви не можете визначити причину корозії мідних труб, ви все одно можете усунути синьо-зелені плями. Для придушення появи накипу і боротьби з корозією часто використовуються системи упорскування поліфосфатів. Така обробка води утримує мінерали, в тому числі мідь, в підвішеному стані у воді, щоб вони не могли накопичуватися на сантехнічних приладах, зменшуючи або усуваючи плями. Крім того, багато цих хімікатів допомагають створити захист труб від корозії.

Ви можете замовити