Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Метан

Симптоми: Метан та інші гази можуть бути вогненебезпечними (не паліть в душі - так часто говорять жартома) і вибухонебезпечними, також метан розчиняється в воді.

Причини: Метан зустрічається в природі, особливо в болотистій місцевості, де його називають "болотним газом", але домовласники в районах, де широко поширені роботи по гідророзриву пласта, кажуть, що метан частіше забруднює їх воду.

Побоювання для здоров'я: Хоча концентрація метану в питній воді не регулюється, газ легко виходить з розчину і являє собою небезпеку задухи і вибуху.

Рівень дій: Хоча концентрація метану в питній воді не регулюється, газ легко виходить з розчину і являє собою небезпеку задухи і вибуху. Міністерство внутрішніх справ США рекомендує знизити рівень вмісту метану в воді, якщо його концентрація досягає 10-28 мг/л.

Додаткова інформація:

Простий якісний тест на метан можна провести за допомогою пластикового пакета з-під молока з вузькою шийкою і коробки сірників. Використовуйте наступну процедуру:

  1. Наповніть галлонову ємність до дна вузького горлечка. Помістіть руку над шийкою пляшки. Якщо присутній метан, він збереться у верхній частині ємності.
  2. Піднесіть запалений сірник до шийки пляшки і швидко приберіть руку. Присутність метану призведе до появи короткого блакитного або жовтого полум'я. Примітка: Важливо, щоб використовувався пластиковий, а не скляний контейнер, так як він може розбитися. Цей тест слід проводити на відкритому повітрі і далеко від легкозаймистих матеріалів.

Кращим способом видалення метану є система відкритого повітря, яка також вирішує багато інших проблем.

Ви можете замовити