Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Ультрафіолетове знезараження води

Ні для кого не секрет, що УФ випромінювання має безліч сфер застосування, проте його основна мета – усунення бактерій, грибів та інших біологічних забруднювачів. Те саме стосується сфери водоочищення - ультрафіолетове випромінювання UV ефективно очищає воду від мікроорганізмів та вірусів.

У сфері водоочищення як ультрафіолетовий знезаражувач води використовуються УФ лампи (UV). Очищення води відбувається за рахунок випромінювання хвиль ультрафіолету, які вбивають у воді всі мікроорганізми, грибки.

Установки УФ (UV) стерилізації широко використовуються у промисловій водопідготовці, а останнім часом УФ знезаражувачі все частіше використовують для очищення води у котеджах та квартирах.

Чим же метод знезараження води ультрафіолетом такий гарний? Насамперед тим, що це природний метод боротьби з бактеріями та мікроорганізмами, який не потребує використання будь-яких хімічних реагентів. Також даний метод фільтрації не змінює і ніяк не впливає на хімічний склад води. На планеті Земля основним джерелом УФ-випромінювання є Сонце. З давніх-давен відомий той факт, що сонце здатне очищати повітря і предмети побуту в наших будинках і квартирах. І взимку і влітку господині виносять постільну білизну, килими та одяг на «свіже повітря». Навіть у кожному медичному закладі ми можемо спостерігати велику кількість кварцових випромінювачів. У цій сфері дуже активно використовується УФ опромінення для боротьби проти мікробів та вірусів.

Ультрафіолетові фільтри для води (УФ лами) складаються з наступних компонентів:

  • Корпус - в основному виготовлений з харчової сталі
  • Кварцовий кожух
  • УФ лампа - джерело УФ випромінювання
  • Блок живлення
  • Блок управління (в основному використовується у високопродуктивних фільтрах – понад 10 м3/год)

Такий вид очищення води дозволяє знищувати бактерії та віруси за рахунок впливу ультрафіолетових хвиль, які на своєму шляху знищують всю органіку. Знезараження відбувається безпосередньо перед подачею води для споживання або для використання в побутових цілях.

Коли потрібно використовувати ультрафіолетовий знезаражувач води?

  • Якщо є бактеріологічне забруднення чи передумови розвитку мікробіології
  • Якщо необхідне гарантоване очищення води від мікробіології – особливо якщо у сім'ї є маленькі діти

У яких ситуаціях створюються передумови забруднення води мікробіологією?

  • Несвоєчасна заміна фільтруючих завантажень, картриджів та мембран у фільтрах
  • Тривале використання вугільних фільтрів
  • Використання води з колодязя та з ґрунтових джерел
  • Коли встановлена аераційна установка з очищення води
  • Присутність у воді сірководню та аміаку

Ультрафіолетові лампи знезараження води особливо популярні та актуальні у фільтрах під мийку та в системах зворотного осмосу, оскільки саме від цих систем ми очікуємо отримання чистої, корисної та безпечної для споживання води. Тільки ультрафіолетові знезаражувачі води дають 100% гарантію отримання чистої від мікробіології води!

Фахівці з водоочищення компанії «AKVO» допоможуть вам підібрати і купити відповідний УФ-знезаражувач. У нашому інтернет-магазині ви знайдете великий вибір ультрафіолетових ламп для знезараження води або озонаторів води. Тут ви знайдете великий асортимент ламп за доступними цінами, а якщо у вас виникнуть проблеми з вибором – звертайтесь до наших менеджерів, ми завжди раді допомогти!

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 15.11.2019 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити