Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Захист від протікання: особливості вибору

Система контролю від протікання води
Не багато хто замислюється над тим, що залишаючи своє житло без нагляду, ми ризикуємо, оскільки інженерні комунікації здатні піднести багато неприємних сюрпризів. Кому хоча б раз у житті доводилося стикатися з витіканням, чи то квартира, чи то приватний будинок, добре знає, скільки проблем це може принести. Але сьогодні є відмінне рішення, як уникнути подібної ситуації – встановити пристрій, який виключить можливість потопу. Ця, здавалося б, нескладна конструкція здатна здійснювати строгий контроль, завдяки чому виключаються найменші неприємності.

Переваги встановлення
Автоматична система відключення води при протіканні (антипротечка) - це надійний захист з датчиком, контролером, кульовим електро краном перекриття, який повинен працювати для запобігання витоку в квартирі, затоплення в приватному будинку, причому на вибір може бути запропонована бездротова або провідна установка, і кожне такий пристрій здатний не просто вберегти від протікання, а врятувати від істотних фінансових проблем.

Нещільно закритий кран, негерметичність у системі водопостачання, витоки, що трапляються у пральних машинах, та інші обставини можуть спричинити не лише солідні матеріальні витрати, а й конфлікти з сусідами. Крім цього, може вийти з ладу та електропроводка, що спричинить ще гірші наслідки, аж до ураження струмом самих власників житла. Адже всього цього можна легко уникнути, встановивши автоматичне обладнання. Благо, сьогодні пристрої випускають багато відомих компаній і у споживача є можливість вибрати модель, яка ідеально підійде за вартістю та технічними характеристиками. Зокрема великий вибір обладнання пропонує інтернет-магазин AKVO, в арсеналі якого знайдеться рішення для будь-якої проблеми.

Особливості конструкції
Комплектації різноманітних моделей практично ідентичні. Кожна з них складається з таких елементів, як:

Датчик - першим виявляє проблему і подає сигнал контролеру. Пристрої встановлюють у місцях можливих аварій: під ванною, раковиною. Також такий захист, що виключає протікання води, встановлюється на пральній машині тощо);
контролер – дає команду кульовим електрокранам;
кульові електрокрани – блокують подачу водного потоку.
На перший погляд пристрій здається досить простим, але кожен елемент може мати свої особливості. Наприклад, датчики перекриття води, що працюють проти протікання в системі антипотопу Neptun (Нептун), можуть відрізнятися від аналогів, встановлених в такому обладнанні антипротечки, як Equation або Аквасторож. Тільки при оцінці кожної ланки можна говорити про зручність та надійність пристрою.

Для контролерів систем антипотопу квартири або будинку важливими є такі параметри, як: автономність (можливість отримання та передачі сигналу про відключення без електроенергії), володіння резервним джерелом живлення, мінімальний час реакції, можливість роботи з великою кількістю кранів та датчиків. Для простоти та зручності експлуатації контролери можуть бути оснащені індикаторами заряду, мати функцію самоочищення.

Хороший кульовий електричний кран повинен мати високу швидкість закриття, тому що від цього буде залежати, скільки води опиниться на підлозі. Також важливі такі параметри, як компактність, простота установки та демонтажу, матеріал корпусу. Корпуси з таких матеріалів, як силумін та цинк, відносяться до більш крихких. Краще віддавати перевагу виробам, виготовленим із нержавіючої сталі (наприклад, крани з електроприводом Neptun Profi) або з латуні (Neptun Aquacontrol).

Датчики можуть бути провідними та бездротовими. Перші живляться електроенергією від контролера, а другі – від батарейок. Бездротовими простіше оснастити місця можливих аварій. Виробники по-різному комплектують свої пристрої, вони можуть мати відмінну кількість датчиків і кранів. Деякі моделі захисту від протікання води працюють на базі GSM-оповіщень, коли датчик передає смс на номер телефону користувача, причому пристрій дозволяє самому відкривати та закривати кульовий електрокран у режимі голосового з'єднання або за допомогою sms-команд, і лише вивчивши тонкощі, можна проводити порівняння і вибирати, яку систему купити, чи потрібна та чи інша конструкція.

Популярні моделі
У продажу пропонуються різноманітні пристрої. Найпопулярнішим сьогодні є обладнання Neptun (Нептун). Це інноваційне обладнання контролю та запобігання затопленню приміщень просто в розумінні та має логічний принцип дії. Воно чудово підходить як для квартир з централізованим водопостачанням, так і для приватних будинків з водопостачанням із колодязів та свердловин. Сьогодні випускається чимало моделей, тому досить складно узагальнити переваги.

Слід зазначити такі моделі, як, наприклад, Neptun Bugatti ProW 12V - дротова установка з розширеним функціоналом, має резервне живлення, функцію повідомлення про аварію, доповнюється блоками розширення кількості кранів 

атчиків. Обладнання є еталоном якості, надійності та функціональності.

Інший варіант - Neptun Aquacontrol - є надійним та найдоступнішим на ринку рішенням. Для квартири є найкращим співвідношенням ціни та якості, хоча може встановлюватись і приватні будинки. Напруга подається тільки під час перекриття водного потоку, при цьому оповіщення про аварію здійснюється звуковими та світловими сигналами.

Також актуальні такі установки, як Аквасторож, Аквастоп, Gidrolok, ARMAControl. Не меншої уваги заслуговує і рішення Leak Stop, яке є напівпрозорим корпусом кубічної форми, де всередині знаходиться кульовий кран з швидкороз'ємними з'єднаннями. Також усередині розташована зведена пружина, прикріплена хомутом із водорозчинного матеріалу. Працює установка наступним чином: у разі попадання рідини, що протікає, пружина втрачає натяг і рве хомут, переводячи кран у закрите положення. Така установка проста в монтажі, не вимагає електроживлення та коштує недорого.

Різноманітність рішень в інтернет-магазині AKVO
Компанія AKVO пропонує різноманітний асортимент на сайті, де представлені системи проти протікання, що забезпечують автоматичне перекриття, відключення води в квартирі, приватному будинку, включаючи дротові датчики, що допомагають при витоку, бездротові, при цьому кожен виріб стане надійним захистом від затоки, а придбати кращу модель можна просто в режимі онлайн з доставкою в будь-яке місто, чи то Київ, Полтава, Дніпро і т.д.

У нас ви можете придбати комплектуючі: кульові крани, контролери провідних виробників. Звертайтесь за допомогою до наших спеціалістів, які допоможуть професійно підібрати обладнання. Інтернет-магазин реалізує різноманітні системи водоочищення від відомих світових виробників. Ми пропонуємо виключно оригінальну продукцію із гарантією.

Ви можете замовити