Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Чому в Індії не можна пити воду

Якість води є одним із факторів, що впливають на здоров'я людини. Збираючись у подорож в іншу країну, слід відразу дізнатися, як справи з чистою водою, інакше можна отримати отруєння або заразитися інфекцією. Наприклад, Індія зарахована до низки країн, у яких серйозні проблеми з наявністю питної води. Це пов'язано з кліматичними особливостями, і навіть занедбаністю комунікаційних систем, які очищають водопровідну воду. Питання чому не можна пити воду в Індії з-під крана і чи це дійсно так, варто розглянути докладніше.

Основні причини поганої води в Індії

Нестача питної води в Індії – справжня проблема, яка триває вже далеко не перший рік. Таке становище обумовлено цілою низкою причин:

  • геологічні дослідження басейнів рік;
  • порушення екологічних норм — вздовж рік досить багато комунікацій промислових підприємств, які скидають у них відходи у величезних масштабах;
  • стоки - далеко не скрізь є підведення до загального водопроводу, що призводить до попадання каналізаційних відходів у річки: крім того, деякі люди все ще продовжують прати речі прямо у водоймах, миючі засоби, які використовуються при цьому ніяк не додають якості води, а діють швидше навпаки;
  • штучне поглиблення водойм — застосування застарілого обладнання забруднює річки гасом та дизелем.

Якість води в Індії також страждає через підвищену густину населення вздовж річок. Нерідко люди скидають побутові відходи до річок.

Чи можна пити воду в Індії?

Почасти твердження, що пити індійську воду не можна, — правда. Інше питання можна отруїтися, якщо пити воду в Індії з-під крана.

У багатьох країнах, наш не виняток, зловживати водопровідною водою не варто. Тим не менш, всі нею вмиваються, полощуть рота при чистці зубів, використовують її для купання, прання, миття продуктів. Майже також справи і в Індії. У кафе відвідувачам зазвичай подають водопровідну. Від однієї склянки навряд чи хтось одразу отримає отруєння. Не потрібно одразу приймати антибіотики, випивши такої води.

Приїхавши до Індії, краще відразу дізнатися, яку воду краще пити, а також де її взяти. Оптимальний варіант – бутильована вода, яку можна купити у магазинах чи на вулиці. Однак купувати її слід виключно в магазинах. Вуличні торговці можуть пропонувати воду, набрану з наземних джерел, яка не пройшла очищення, ще й у вторинній тарі, що несе в собі низку ризиків отримати харчове отруєння.

Інтернет-магазин AKVO: чиста вода завжди поруч

Якщо вас лякає, що навіть бутильована вода в Індії може виявитися неналежною якістю, ви можете легко вирішити проблему, скориставшись похідним фільтром DWETS Тритон. Це компактна модель з насадкою, яку легко прикріпити як до крана, так і до пляшки. Він дозволяє очистити воду від багатьох забруднень: фенолу, хлору, пестицидів та навіть шкідливих бактерій.

Замовити такі фільтри можна прямо на нашому сайті. Не ризикуйте своїм здоров'ям — користуйтеся похідними фільтрами для очищення води при далеких поїздках!

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 17.11.2023 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити