Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Питна вода з водопроводу?!

Питною вважається вода, придатна до вживання і відповідає критеріям якості - тобто вода, безпечна для здоров'я людини і приємна на смак. У світі ці критерії були затверджені Європейським Співтовариством, а потім прийняті з певною адаптацією кожної країни.

Проте насправді картина виглядає так: між джерелом води і кінцевим її споживачем прокладено водопровідну трубу. На одному її кінці – станція водоочищення води, на іншому – кран на нашій кухні. Водоочисна станція може випускати кондиційну, згідно з ГОСТами, питну воду, але з нашого крана тече зовсім інша рідина, що пройшла багато кілометрів по металевих трубах.

Водопровідна вода несе кілька класів забруднюючих речовин. Через застосування хлорування як методу знезараження, у воді в результаті реакцій органічних речовин з хлором утворюються хлорорганічні сполуки, багато з яких є високотоксичними отруйними речовинами. Навіть за умови мізерно малих концентрацій цих речовин у воді, потрапляючи в організм людини, вони мають властивість накопичуватися і згодом «давати себе знати».

І Україна — одна з небагатьох країн, яка досі хлорує воду. А хлорування – це небезпечна технологія, яка трохи покращує ситуацію. Але в результаті споживання такої води виникає сечокам'яна, жовчнокам'яна хвороба тощо. Перевищення гранично-допустимої концентрації заліза 0,3 мг на літр збільшує ризик інфаркту та ураження кісткової системи у 2,5 раза. Перевищення хлорорганіки на 1 мг викликає сечокам'яну хворобу і призводить до серйозних проблем при вагітності: викидні та ураження плода. Велика кількість важких металів викликає ураження нервової системи.

Чавунні та сталеві труби, мідні та цинкові деталі кранів доповнюють перелік металів та солей, що містяться у питній воді. Додати до цього періодичні аварії на водопровідних магістралях, пов'язані з локальним проривом водопровідних труб і, як наслідок, забором місцевих нечистот, тут мимоволі доводиться задуматися про необхідність доочищення води перед використанням для пиття та приготування їжі.

Для доочищення води в домашніх умовах нині використовуються проточні та накопичувальні фільтри.

  • Проточні фільтри для води це такий тип очищення води, де вода прямо з системи магістралі надходить до нас в чайник безпосередньо через фільтр. Наприклад: фільтр під миття, насадка на кран.
  • Накопичувальні фільтри для води - це такий тип очищення води, де вода з системи магістралі надходить спочатку на систему фільтрації, а потім у накопичувальний резервуар. Після цього, ми вживаємо воду безпосередньо з нього. Наприклад: фільтр глечик, зворотний осмос.

Організацій, які пропонують рішення щодо очищення води на сьогоднішній день чимало. Але розібратися і зробити правильний вибір при придбанні побутових систем доочищення води не спеціалісту досить складно через малу і часто суперечливу інформативність рекламних буклетів, а також брак вичерпної інформації в розумінні самих процесів фільтрації.

Наші фахівці не займаються продажем певних, вузькоасортиментних марок та типів фільтрів. Мають багаторічний досвід встановлення та обслуговування різноманітних систем від різних виробників. З цієї причини, перш ніж радити певну систему, вивчаємо потреби і бажання покупця. Після цього, рекомендуємо кілька варіантів для вибору, показуючи і позитивні та негативні сторони вибору.

Ми регулярно проводимо аналіз ринку фільтрів для води і побачили, що та сама організація може протягом одного кварталу рекомендувати системи одного виробника, а наступного кварталі — іншого виробника (при цьому відверто запевняючи, що «перший» виробник мало хороший). Вся справа у заробітку! В один період заробляють на одному виробнику, у наступному періоді - інший виробник запропонував вигідніші умови. У такій ситуації споживач точно не отримає якісного обслуговування. Виходило так: при 2-х дзвінках, з інтервалом в 1 годину, консультанти пропонували фільтри лише одного виробника, запевняючи, що це найкраще рішення.

Наші менеджери не прив'язані до певного виробника. При отриманні консультацій у магазині «AKVO», можете сміливо розраховувати на різнобічну допомогу у виборі фільтра для води.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 06.09.2019 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити