Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Ультрафіолетовий фільтр для води

Ультрафіолетова система очищення води - сучасний та ефективний метод


Поточна ситуація із забрудненням довкілля впливає всі сфери життєдіяльності людини. Якість питної води, що тече з кранів у квартирах і будинках, далеко від загальноприйнятих санітарних норм, тому багато хто встановлює спеціальні очисники. З численних варіантів очищення варто вибрати найбезпечніший, найефективніший і найпростіший - ультрафіолетовий знезаражувач. Він був винайдений у Штатах та неодноразово довів на практиці високу результативність.

Незалежно від виробника та типу пристрою, ультрафіолетові знезаражувачі мають схожу конструкцію та принцип роботи. У металевому корпусі циліндричної форми знаходиться бактерицидна лампа, на час вступу рідини вона починає діяти її у електромагнітним випромінюванням. Воно згубно впливає на функціонування клітин ДНК шкідливих організмів, знищуючи їх на клітинному рівні. Хіміко-біологічний склад питної чи промислової рідини у своїй не змінюється.

Наскільки безпечно проводити обробку питної води ультрафіолетом?

УФ-лампи зручні у застосуванні, їх легко встановлювати у побутовий проточний фільтр-очисник для підвищення ефективності водоочищення. Як і будь-якого іншого методу, спосіб очищення води ультрафіолетом має свої недоліки, серед яких можна виділити необхідність попереднього очищення рідини від механічних домішок, солей важких металів та інших частинок. Ультрафіолет неефективний, якщо вода каламутна, містить будь-які барвники, також до мінусів такої очистки відноситься можливість повторного забруднення рідини. Але грамотний підхід до вибору системи може нівелювати всі ці недосконалості. Наприклад, доповнивши ультрафіолетовим випромінювачем проточні фільтри зворотного осмосу, ви підвищите ефективність знезараження у рази. Очищення води УФ-лампою (ультрафіолетової) може проводитися в різних галузях, така обробка показує високу ефективність в:

  • побуті або громадських будинках;
  • сільське господарство;
  • лікувальних та оздоровчих закладах;
  • на виробничих підприємствах.

При цьому варто враховувати, що бактерицидний ефект залежить від тривалості на рідину і потужності використовуваної установки.

Дезінфекція води ультрафіолетової (УФ) лампою - переваги

Спеціальна водообробка за допомогою ультрафіолету на даний період є найефективнішим методом дезінфекції, використання такого фільтра для проточної або стоячої води має такі переваги:

  • повна екологічність з огляду на відсутність використання реагентів;
  • знищення широкого спектра шкідливих мікроорганізмів;
  • простота установки та недороге сервісне обслуговування;
  • абсолютно безпечно для здоров'я;
  • компактні розміри та якісні матеріали забезпечують тривалий експлуатаційний ресурс;
  • УФ-лампа у фільтрі для питної води під час знезараження не змінює її органолептичні показники;
  • установка споживає невелику кількість електроенергії.

Як бачите, стерилізація та знезараження за допомогою ультрафіолету має масу переваг, після такої обробки можна сміливо пити воду, не боячись за своє здоров'я. Доведено, що ультрафіолетовий очисник води захищає організм від збудників найнебезпечніших захворювань – гепатиту, сальмонельозу, кишкових бактерій, грипу, дизентерії та інших.

Як вибрати ультрафіолетовий фільтр для очищення води?

Щоб пристрій функціонував згідно з заявленими виробником параметрами, необхідно правильно підібрати його залежно від поточних потреб. Найчастіше ультрафіолетовий фільтр-лампа для знезараження проточної води встановлюється після первинних систем фільтрації, що забезпечують очищення рідини від більших фракцій забруднень. Варто врахувати, що монтаж обладнання на полівінілхлоридні труби не рекомендується, необхідно врізати металевий додатковий відрізок труби. Для побутових потреб підійдуть компактні агрегати, тоді як у промислових масштабах їхнє використання недоцільно. Варто врахувати такі характеристики приладу, як продуктивність, максимально допустимий тиск, ресурс вироблення лампи, можливість очищення гарячої рідини, показники потужності ультрафіолетової лампи для водоочищення.

Якщо говорити про виробників, можна виділити надійні компанії Ecosoft (Україна), Organic (Польща), Puricom (Іспанія), Leader (Корея). Ультрафіолетове випромінювання забезпечує ефективне знезараження води від різних бактерій, при цьому сам знезаражувач не завдає шкоди, простий у встановленні та обслуговуванні.

Автор: Ірина Кузьменко
Дата: 24.03.2022 р.
Ви можете замовити