Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Методики аналізу води

МЕТОДИКА АНАЛІЗУ ВОДИ

Якість питної води має проходити періодичну перевірку, оскільки від хімічного складу рідини, яку ми п'ємо, безпосередньо залежить наше здоров'я. Визначення якості води проводиться методами хімічного аналізу в спеціально обладнаних лабораторіях. Одна з таких знаходиться в розпорядженні компанії AKVO, що є на сьогоднішній день лідером в сфері підбору і установки водоочисного обладнання в Україні.

ВИДИ ПИТНОЇ ВОДИ І В ЯКИХ ВИПАДКАХ ПОТРІБНО ПРОВОДИТИ АНАЛІЗ

Існує кілька видів питної води. Кожна з них має свій хімічний склад і, відповідно, законодавчими актами передбачені ті чи інші вимоги до її якості.

Перший вид — водопровідна вода, яку необхідно хоча б раз на кілька років перевіряти на жорсткість, мінералізацію, вміст нітратів, органічних і неорганічних речовин. У разі відхилень від норм кращим рішенням стане застосування домашніх фільтрів. Найпростіший варіант — фільтр типу глека, наприклад, Аквафор Аметист, очищающий від хлору, механічних домішок і лише частково — від солей жорсткості. Щоб забезпечити всебічне очищення, краще використовувати фільтр проточного типу з декількома ступенями очищення, який очищає водний потік від хлорсоедіненій, важких металів, солей жорсткості, механічних забруднень, органічних речовин. Для цих цілей можна, наприклад, купити фільтр Aquafilter Fp3-HJ-K1 або модель Ecosoft Standart FMV3E Costd.

Другий вид Н2О — ресурс, який отримують з підземних джерел — свердловин. Воду необхідно не рідше одного разу на рік досліджувати на наявність бактерій, нітратів, хімічних речовин. Для такого джерела установка фільтрувальної системи є необхідністю. В даному випадку оптимальним варіантом стане установка зворотного осмосу, яка визнана найбільш ефективною, очищає воду практично на 99% від всіляких забруднень. Головним елементом виступає напівпроникна мембрана, в комплекті з якою йдуть фільтри різного призначення. Виробники випускають системи з різними ступенями очищення, а також мінералізаторами і біоактиваторами, які насичують ресурс втраченими під час фільтрації корисними елементами (Leader Standart RO-6 HD20, Aquafilter FRO8JGMP з мінералізатором і іонізатором та ін.).

І, нарешті, третій вид — вода у пляшках. До її складу висуваються особливі вимоги. Вона може бути першої або вищої категорії (добуватися з природних джерел). Така рідина повинна проходити регулярну перевірку на органолептичну, епідеміологічну та радіаційну безпеку. На сьогоднішній день є чимало несумлінних виробників, яким вдається уникати подібних перевірок. Ще одним недоліком можна назвати той факт, що витрати на покупку за рік на одну людину в кілька разів перевищать витрати на установку і обслуговування фільтра.

Аналізи повинні проводитися регулярно. Особливо важливі вони в тих випадках, коли рідина різко поміняла свої смакові якості, запах — проблема може критися як в трубах, так і в джерелі ресурсу. Також обов'язково провести аналіз при придбанні земельної ділянки, де є свердловина, колодязь, в разі, якщо поблизу проводиться будівництво. І, звичайно, аналіз необхідний, щоб правильно підібрати водоочисне обладнання.

МЕТОДИКА ХІМІЧНОГО АНАЛІЗУ ВОДИ

Сьогодні розроблені різні методики хімічного аналіза для визначення якості води. Основні методи — це:

  • фізико-хімічний — визначення лужності, окиснюваність, мінералізації;
  • органолептичний — визначення кольору рідини, її смакових характеристик;
  • мікробіологічний — виявляє наявність паразитів;
  • хімічний — виявляє наявність органічних і неорганічний елементів, таких як метали, пави, нафтопродукти та ін.;
  • на радіонукліди.

З компанією AKVO ви легко можете зробити лабораторний аналіз Н2О, що надходить в ваш будинок або квартиру. Наша лабораторія оснащена сучасним комплексом дослідного устаткування, яке дозволить виявити надмірний вміст небажаних домішок. Фахівці допоможуть правильно підібрати фільтр, який забезпечить високий рівень очищення. Ви можете замовити доставку обладнання в будь-який регіон України, а також його установку професіоналами компанії.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 12.05.2022 р.
Ви можете замовити