Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Принцип роботи фільтра зворотного осмосу

Зворотний осмос є однією з найбільш ефективних і економічних технологій, доступних для видалення ряду домішок з води.

До основних переваг методу очищення води побутової системою зворотного осмосу можна віднести те, що це найефективніший спосіб, який на 95-98% видаляє всі види забруднень. В результаті ви маєте у себе на кухні воду, властивості якої близькі до властивостей талої води.

Що таке зворотний осмос?

Зворотний осмос - це особливий тип фільтрації, який використовується для видалення більшості забруднень з води шляхом проштовхування води під тиском через напівпроникну мембрану. Пори в мембрані досить маленькі, щоб пропустити чисту воду, і в той же час більш великі молекули, такі як розчинені солі, бактерії та інші домішки, пройти не зможуть.

Зворотний осмос використовується для виробництва води високого ступеня очищення для систем питного водопостачання, промислових котлів, приготування продуктів харчування і напоїв, в косметиці, фармацевтичному виробництві, опріснення морської води і багатьох інших застосуваннях. Ця технологія визнана і ефективно використовується вже більше сотні років.

Переваги використання зворотного осмосу:

  • Простий в експлуатації
  • Модульна конструкція легко встановлюється
  • Не потрібно використання небезпечних хімікатів
  • Знижуються витрати на воду
  • Енергоеффектівен, особливо при використанні замість дистиляції для виробництва глибоко очищеної води
  • Може бути інтегрований з існуючою мембранної системою фільтрації води

Принцип роботи системи зворотного осмосу

Класичний фільтр на основі зворотного осмосу є пятиступенчатую систему очищення води.

На самому початку вода проходить попереднє очищення:

  • Механічний картридж - фільтр грубого очищення видаляє з води пісок, іржу і великі забруднення.
  • Вугільний блок - очищення води від хлору, фенолу, важких металів.
  • Механічний картридж - тонка доочищення води (фільтр тонкого очищення).

Таким образів вода готується до подачі на найголовнішу щабель фільтрації в системі зворотного осмосу - обратноосматіческую мембрану . Саме обратноосмотическая мембрана, розмір пір якої можна порівняти з розміром молекул води, дозволяє отримувати воду високого ступеня очищення! Під тиском вода проходить через мембрану як через сито і "просіваються" тільки молекули води, або речовини, розмір молекул яких ще менше - розчинений у воді кисень, водень і т.п. В результаті чого практично всі розчинені компоненти, а також солі важких металів, органічні домішки і бактерії змиваються в каналізацію.

Очищена вода накопичується в ємності (близько 8 літрів). При відкритті крана вода подається з бака, проходячи додатково п'яту сходинку (постфильтр з активованим вугіллям, подібний до того, який ми вживаємо у вигляді таблеток при отруєннях), після чого вода стає кришталево чистою і повністю готова для пиття і приготування їжі.

Схема підключення фільтра зворотного осмосу

Системи зворотного осмосу можуть додатково комплектуватися:

  • Мінералізатор - лінійний картридж з засипанням з суміші різних мінералів. Основне призначення - підвищення значення рН очищеної води, а також насичення води мінеральними солями, необхідними організму людини.
  • Біокерамічний картридж застосовується для відновлення природної структури води. Внутрішня частина модуля містить керамічні кульки, герметично запаяні усередині скляної трубки. Кульки виготовлені із суміші глини і порошку природного мінералу, складного бороалюмосіліката - турмаліну. Кульки з турмаліном поширюють довгохвильове інфрачервоне випромінювання, під впливом якого молекули води формують правильну природну структуру. Структурована вода позитивно впливає на багато фізіологічні процеси, бере участь в процесі очищення організму від токсинів, допомагає видаляти вільні радикали.
  • Картридж іонізатор - іонізатор води з емісією негативних іонів. Іонізована вода краще засвоюється організмом людини і позитивно впливає на біологічні процеси. Пропущена вода через іонізатор бере участь в процесі очищення організму від токсинів, регулює рівень pH, допомагає видаляти вільні радикали, що впливають на процес старіння.
  • Пом'якшуючий картридж робить воду неймовірно м'якою, містить високопродуктивну засипку або іонообмінну смолу.

Фільтр зворотного осмосу може комплектуватися підвищувальні насосом . Дана опція дозволяє використовувати фільтр в випадках, коли тиску водопровідної мережі недостатньо для забезпечення нормальної роботи системи (нижче 2,5 бар). Також є сенс застосовувати помпу в наступних випадках: коли потрібно підвищити продуктивність системи; в разі обробки води з підвищеним солевмістом. Насос оснащений необхідною автоматикою: реле сухого ходу, реле тиску, електричним адаптером.

Ви будете здивовані, але зміст системи зворотного осмосу дешевше, ніж утримання якісного фільтра-глечика !

Зателефонуйте до наших менеджерів, і ми допоможемо вам розрахувати вартість покупки і обслуговування подібного фільтра для води.

Що може бути краще, ніж відчуття того, що ваша сім'я в цілковитій безпеці і забезпечена якісною водою!

 

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 14.02.2023 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити